Spring naar inhoud
Terug naar het budget verdelen
Haalbaar

Stemmen

0
0
0

Status

Het idee is beoordeeld als haalbaar. Het idee kan dan ook door naar de volgende fase.

Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?

€15.000,00

De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten. Bekijk de actuele status van dit idee rechtsboven op deze pagina onder 'status'.

Toelichting van de gemeente over de haalbaarheidscheck:

Het idee is beoordeeld als haalbaar. Het is verstandig om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor samenwerking met Ymere. Zijn er woningen in te zetten als voorbeeldwoning? Of een open huis? Zoek uit welke kosten er niet kunnen worden gedekt door Ymere of subsidies vanuit de overheid. Misschien kan het gevraagde budget en het daarmee betrokken aantal huishoudens verder worden uitgelegd.

Feedback van het Warmteberaad:

Het idee lijkt goed haalbaar, het lijkt alleen niet heel vernieuwend in vergelijking met bestaande oplossingen. Wel is het een snelle en redelijk makkelijke manier van besparen. Het is goed om te kijken naar de subsidies die hier al voor bestaan.

Minder verbruik meer comfort

Door: Willem
31 augustus 2021
Gemeente Haarlemmermeer | 14 okt. 2021, 14:43

Dit idee is aangevuld op 14-10-2021. Het idee was nog niet compleet genoeg om door te kunnen naar de volgende fase. Degene die het idee heeft gedeeld, heeft hierover contact gehad met de gemeente. Daarna heeft deze persoon het idee aangevuld. Deze aanvullingen heeft de gemeente op de pagina van het idee gezet. Heb je op het idee gestemd of erop gereageerd? Bekijk dan wat er aangevuld is. Als je wil, kun je jouw stem of reactie aanpassen.

Na isolatie van bestaande woningen: dak, gevel en vloer. (opties installeren zonnepanelen.) Steun mijn idee, want bij slagen kost het u als huurder niets, en het levert u meer comfort op en minder energiekosten.

Begin bij de bron:

Wat de energietransitie ook voor ons gaat betekenen, begin bij de bron. Zorg voor een goed geïsoleerde woning. Vloeren, spouwen en kruipruimte isoleren met HR+++ korrels. Uitvoering is eenvoudig en kosten verdienen zich terug. Zeker met meerdere deelnemers.

Het probleem dat mijn idee oplost
Veel minder energieverbruik en meer comfort.


Om mijn idee uit te voeren (samen met anderen)

Welke mensen en partijen zijn nodig?
Voor huurwoningen: met wooncorporatie Ymere heb ik een afspraak (Paul Tuijp) om mijn plan te promoten en haalbaar te maken. Dit gesprek heeft op 1 dec 2021 plaatsgevonden en het resultaat is zeer positief. De gemeente Haarlemmermeer heeft mijn plan al haalbaar geacht. En voor de energietransitie kunnen wij met de metingen, de netbeheerder steunen om hen een keuze te laten maken voor een andere energiebron.


Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Isoleren van kruipruimtes, spouw en (eventueel dak in de toekomst) Het installeren van zonnepanelen is voor een groot deel al uitgevoerd in Rijsenhout. Voor uitvoering diverse offertes aanvragen bij erkende bedrijven. ( Voor eigenaar: is het isoleren van de kruipruimte zelf uit te voeren, (indien de kruipruimte goed bereikbaar is)


Hoeveel tijd is er nodig?
Per woning gemiddeld twee dagen.


Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
€ 15.000,00


Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
Aan een start van een huizenblok in Rijsenhout €2500,00 per woning exclusief subsidie.( Spouwmuurisolatie en kruipruimte )

  • Spouwisolatie met HR+++ korrels € 1250,00 (exclusief subsidie)
  • Kruipruimte € 1250,00 (exclusief subsidie) bij laag van 20 cm (proef is onnodig, want in ons huis zijn deze werkzaamheden al uitgevoerd.)
  • Comfort is echt verbeterd: droge kruipruimte tussen isolatie en vloer, geen vocht meer in spouw en meer comfort.
  • Energiebesparing is aantoonbaar (30%- 40 % )
  • Dus de totale investering verdient zich redelijk snel terug.
  • Het is een mooi project om samen met de wooncorporatie uit te voeren.
  • Voor huiseigenaren is de kruipruimte isolatie zelf uit te voeren. Je hoeft hiervoor geen
technische kennis te bezitten. Hoe meer deelnemers hoe lager de kosten.


Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
€15.000,00


Reageer op dit idee

Willem | 31 augustus 2021 09:30

prima idee minder verbruik energie meer comfort

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren