Spring naar inhoud
Terug naar het budget verdelen
Ingetrokken door initiatiefnemer

Stemmen

0
0
0

Status

Het idee is ingetrokken door de initiatiefnemer.

Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?

25.000

De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten. Bekijk de actuele status van dit idee rechtsboven op deze pagina onder 'status'.

Toelichting van de gemeente over de haalbaarheidscheck:

Het Energieloket Haarlemmermeer geeft al onafhankelijk advies. De vraag is: Wat wil je daar nog bovenop aanbieden? Of welk deel van de kosten wil je vergoeden met dit project? Het is verstandig het gevraagde budget voor uitvoering van het idee te baseren op een concreet doel voor het aantal te betrekken huishoudens. Bijvoorbeeld 20 (€ 10.000) of 30 (€15.000) huishoudens. Je kunt je ook richten op een bepaalde straat of buurt voor deze actie.

Feedback van het Warmteberaad:

Het idee lijkt goed haalbaar. De vraag is hoe vernieuwend het is in vergelijking met bestaande oplossingen. Ook geeft het Energieloket Haarlemmermeer al onafhankelijk advies.

Onafhankelijk advies voor energiebesparing

Door: D. Boorsma
10 september 2021
Gemeente Haarlemmermeer | 18 okt. 2021, 18:01

Dit idee is aangevuld op 18-10-2021. Het idee was nog niet compleet genoeg om door te kunnen naar de volgende fase. Degene die het idee heeft gedeeld, heeft hierover contact gehad met de gemeente. Daarna heeft deze persoon het idee aangevuld. Deze aanvullingen heeft de gemeente op de pagina van het idee gezet. Heb je op het idee gestemd of erop gereageerd? Bekijk dan wat er aangevuld is. Als je wil, kun je jouw stem of reactie aanpassen.

Welke energiebesparende maatregelen hebben de grootste prioriteit en leveren het meeste op? Heeft het zin om die investering te doen?

Om Rijsenhout duurzaam warm te houden moet in gezet worden op enerzijds energiebesparing en anderzijds niet-fossiele energie opwekking.

Dit project is met name gericht op energiebesparing in de woning.

Velen hebben reeds enige energie besparende maatregelen geïmplementeerd.

Er zijn nog meerdere maatregelen die genomen kunnen worden, maar het is niet altijd eenvoudig om te bepalen welke de grootste prioriteit hebben en wat eventuele neveneffecten zijn op de woning ,bijv. bij spouwmuurisolatie, moet goed gekeken worden wat het effect is op ventilatie. Ook zijn sommige maatregelen erg prijzig, als het dan pas over 30 jaar opbrengst heeft, dan is dat niet zo geslaagd.

 Een warmtepomp is een logische stap, maar daarvoor moet je veel maatregelen treffen zoals vloerverwarming en vloerisolatie; heeft het zin om die investeringen te doen? en met welke maatregel kun je het beste beginnen? 
 
Het is dan belangrijk om goed advies te krijgen . Dat moet wel een echt onafhankelijk advies zijn, met maatwerk gericht op het huis. 

Het probleem dat mijn idee oplost
Duidelijkheid over te nemen stappen in energiebesparende maatregelen.


Om mijn idee uit te voeren (samen met anderen)

Welke mensen en partijen zijn nodig?
Onafhankelijk adviseur/expert, die ook bouwtechnisch is onderlegd


Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Een adviseur zou langs moeten komen om te kijken wat nodig is.


Hoeveel tijd is er nodig?
ca. 1 dagdeel per advies


Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
500,- p/woning


Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
Een expert inzetten voor een dagdeel per woning. Met 25.000,- kunnen er 50 woningen voorzien worden van advies (misschien wel meer als het collectief kan worden ingekocht).


Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
25.000


Reageer op dit idee

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren