Onbekend
De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten. Bekijk de actuele status van dit idee rechtsboven op deze pagina onder 'status'.
Het belangrijkste is dat het duidelijk is hoeveel geld er gevraagd wordt. Eerst onderzoek doen is verstandig. Verder zijn er nog openstaande vragen: Waar komt de opgewekte energie vandaag? Wat zijn de voor- en nadelen van deze locatie voor plaatsing van batterijen? Daarbij is het goed om rekening te houden met veiligheidsnormen. Er is een vervolggesprek met Liander nodig om de haalbaarheid te verkennen. Later is het nodig te bekijken of het past binnen de ruimte die er is.
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit idee bijdraagt aan de warmtetransitie (overstap op alternatieve warmtebronnen). Het is goed als daar meer uitleg over komt. Mogelijk is hier een rol weggelegd voor een woningbouwvereniging. Het idee past goed bij de twee andere ideeën over energieopslag.
Containers met batterij opslag
Het probleem dat mijn idee oplost
Piekbelasting op het stroomnet op te vangen, Beter milieu, geluids werend, groener, evt te plaatsen om het transformator station om omwonende te ontlasten?
Welke mensen en partijen zijn nodig?
Alphen (experts in batterij opslag) Gemeente, liander, hoveniers bedrijven met kennis van groenmontage op wanden en daken
Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Na goedkeuring van idee: Baterij containers laten bouwen, plaatsingen verzorgen, aansluiten op het net.
Hoeveel tijd is er nodig?
Dit is afhankelijk van transformator station
Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
Onbekend
Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
Nader te berekenen.
Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
Onbekend
Ik ben geen expert maar het idee om containers als geluidswand rondom het nog te bouwen transformatorstation is goed bedacht maar levert veel verlies op; de batterijen moeten zo dicht mogelijk bij de bron komen, dus bij de daken met zonnepanelen, en bij de afnemers, diezelfde huishoudens. Buurtbatterijen op zich ben ik erg voor!
Wil je op de hoogte blijven van Warm Rijsenhout? Vul dan je e-mailadres in.