Spring naar inhoud
Terug naar het budget verdelen
Onvoldoende uitgewerkt

Stemmen

0
0
0

Status

Dit idee is na de eerste fase niet voldoende uitgewerkt om door te kunnen naar de fase van het budget verdelen.

Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?

Onbekend

De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten. Bekijk de actuele status van dit idee rechtsboven op deze pagina onder 'status'.

Toelichting van de gemeente over de haalbaarheidscheck:

Het belangrijkste is dat het duidelijk is hoeveel geld er gevraagd wordt. Eerst onderzoek doen is verstandig. Verder zijn er nog openstaande vragen: Waar komt de opgewekte energie vandaag? Wat zijn de voor- en nadelen van deze locatie voor plaatsing van batterijen? Daarbij is het goed om rekening te houden met veiligheidsnormen. Er is een vervolggesprek met Liander nodig om de haalbaarheid te verkennen. Later is het nodig te bekijken of het past binnen de ruimte die er is.

Feedback van het Warmteberaad:

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit idee bijdraagt aan de warmtetransitie (overstap op alternatieve warmtebronnen). Het is goed als daar meer uitleg over komt. Mogelijk is hier een rol weggelegd voor een woningbouwvereniging. Het idee past goed bij de twee andere ideeën over energieopslag.

Baterijen opslag in containers

Door: Marco
21 september 2021

Containers met batterij opslag

Door zeecontainers te plaatsen met batterijen voor opslag van elektriciteit kan er in de piekuren beter gebruik gemaakt worden van energie. Een mooie bijkomstigheid kan zijn dat deze om het transformator station geplaatst kan worden om geluidsoverlast tegen te gaan. Deze containers te bekleden met mos/groen aan de zijkanten en bovenop om beter om te gaan met het milieu en als goede bijkomstigheid de containers koel te houden tijdens de warmere maanden.

Het probleem dat mijn idee oplost
Piekbelasting op het stroomnet op te vangen, Beter milieu, geluids werend, groener, evt te plaatsen om het transformator station om omwonende te ontlasten?


Om mijn idee uit te voeren (samen met anderen)

Welke mensen en partijen zijn nodig?
Alphen (experts in batterij opslag) Gemeente, liander, hoveniers bedrijven met kennis van groenmontage op wanden en daken


Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Na goedkeuring van idee: Baterij containers laten bouwen, plaatsingen verzorgen, aansluiten op het net.


Hoeveel tijd is er nodig?
Dit is afhankelijk van transformator station


Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
Onbekend


Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
Nader te berekenen.


Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
Onbekend


Reageer op dit idee

Jan | 6 oktober 2021 13:32

Ik ben geen expert maar het idee om containers als geluidswand rondom het nog te bouwen transformatorstation is goed bedacht maar levert veel verlies op; de batterijen moeten zo dicht mogelijk bij de bron komen, dus bij de daken met zonnepanelen, en bij de afnemers, diezelfde huishoudens. Buurtbatterijen op zich ben ik erg voor!

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren