25000
De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten. Bekijk de actuele status van dit idee rechtsboven op deze pagina onder 'status'.
Het is een groot project, daarom is het belangrijk om de woningbouwvereniging en de gemeente te betrekken. De warmte verdwijnt nu en dat is zonde.
Dit idee is op kleine schaal toegepast in buurgemeente Aalsmeer. Het nadeel voor bewoners is dat je als klant geen keuze meer hebt voor wie de warmte levert. Daarnaast waren er in het verleden in Rijsenhout minder goede ervaringen met warmteleidingen (blokverwarming). Er is ook aandacht nodig voor het isoleren van woningen, zodat ze geschikt zijn voor het gebruik van een warmtepomp.
De rest warmte van datacenters gebruiken als bron temperatuur voor de warmtepompen in huizen en/of bedrijven
Het probleem dat mijn idee oplost
Door een hogere bron temperatuur zullen de warmtepompen minder stroom verbruiken en is het economisch zeer interessant om over te gaan op stroom i.p.v. gas. Zeker met de hoge gasprijzen van nu.
Welke mensen en partijen zijn nodig?
Datacenters, Gemeente, Woningbouwvereniging & huis eigenaren
Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Onderzoek
Hoeveel tijd is er nodig?
Maanden
Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
25000
Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
Onafhankelijk onderzoek en een berekening om mensen te overtuigen dat dit wellicht een goede manier is om de transitie te maken
Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
25000
Wil je op de hoogte blijven van Warm Rijsenhout? Vul dan je e-mailadres in.